Populära spjälsängar för alla!

Säng barn

Söker du efter en bra och billig säng till ditt barn? Det är inte helt lätt alla gånger, eller hur? Detta eftersom det finns så otroligt mycket spännande och roliga barnsängar att välja mellan idag. Vi kan dock ge dig några bra råd som kan underlätta valet.


Genom att söka efter information på nätet kan man snabbt ta reda på vilket utbud som finns tillgängligt och hur prisnivåerna ser ut. Detta gör urvalsprocessen enklare.

Vad ska man då tänka på när man väljer säng för barn?

Till och börja med är det bra att försöka se till att den sängen man funderar på att köpa är hållbar och stabil till sin konstruktion. De flesta barnsängar och spjälsängar är tillverkade av trä och finns i olika i flera olika färger. Många sängar är omålade eller vita. Vissa sängar har ramar runt om och vissa har bara sänggavlar (och består i övrigt av en resårbotten med ben). För dig som ska handla spjälsäng kan det vara bra att tänka på att avståndet mellan spjälorna ej är för stort.

Detta för att barnet ej ska riskera att fastna mellan dessa och göra sig illa. Rekommendationer brukar ligga på mellan 45 till 65 mm.

Många spjälsängar har flyttbar sängbotten. Detta är perfekt för dig som vill kunna ändra höjden på sängbotten allteftersom barnen växer. I början ligger ditt barn mest stilla och då behöver ej ramen vara särskilt hög. Det kan då vara praktiskt att barnet ligger lite högre i sin säng (det blir då lättare att komma åt att till exempel trösta sitt barn under natten). Ju äldre barnet blir ju mer rörlig blir han eller hon. Då kan det vara bra att kunna sänka ned sängbotten så att barnet ej riskerar att klättra över spjälorna och ramla och slå sig.

Köp billig säng barn och spjälsäng på nätet

Om du väljer en modell med höj- och sänkbar sängbotten samt löstagbar front, har du möjlighet att använda sängen under flera år, då den blir väldigt enkel och smidig att anpassa efter ditt barns ålder och färdigheter. Bra att tänka på kan även vara att köpa en modell av hög kvalitet, då detta ofta kan visa sig vara en bra investering på längre sikt.

Du kan många gånger både återanvända en barnsäng till flera av dina barn eller kanske till och med sälja den vidare till någon annan.

Innan du genomför ditt köp kan det vara bra att titta igenom produktbeskrivningar och manualer online för att se till att sängen uppfyller de krav och de regler som gäller för säkra sängar. Ju mer du vet , desto mindre kommer risken vara för otrevliga överraskningar efteråt. Det bästa är nog att du via nätet kan hitta en både bra och billig spjälsäng, utan att tumma på dina kvalitetskrav.

Många som köpt spjälsäng väljer även att investera i en mobil spjälsäng också (en så kallad resesäng).  Dessa sängar är ihopfällbara och är därför mycket praktiska att ha med sig när du reser bort med din familj. Med endast ett par lätta knapptryckningar fäller du ihop den och kan smidigt packa i den i bilen.

Hoppas att du kommer bli nöjd med din nya säng för ditt barn under många år framöver!

Allt om spjälsängar!
Köp billig spjälsäng på nätet
Annonser:
Mer om barn och möbler: